anettebrobergknudsen.dk

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Hvem er jeg

Hvem er jeg

 

Anette BK-002Jeg er født og opvokset på landet i Hejnsvig, som dengang lå langt væk fra alting, men i dag ligger tæt på Lufthavnen, Legoland og Lalandia. Jeg har altid været en bogorm og slugt en masse bøger.

Jeg har boet i Herlev, på Frederiksberg, i Ringsted og nu i Randers, og jeg har haft forskellige job lige fra forlagssekretær til alterbrødsbager.

I 18 år var jeg kommunikationsmedarbejder hos Kristelig Fagbevægelse, hvor en af mine opgaver var medlemsbladet Krifa Magasinet, hvor jeg både var skrivende, fotograferende og redigerende. Men i 2012 gik jeg freelance og arbejder nu især med at oversætte bøger - når jeg da ikke selv skriver én.

Når jeg er i gang med at skrive en bog, ligger den først og bobler, og ideerne dukker op på cykelture, gåture og svømmeture, under bruseren, under gudstjenesten eller under dynen.  På et tidspunkt tager jeg en dyb indånding og begynder at skrive. For at få sammenhængende tid har jeg ofte taget en uge til Hald Hovedgård og skrevet nærmest i døgndrift, andre gange har jeg sat mig ud i et sommerhus.

Jeg har bl.a. skrevet en række historiske fortællinger og krimier. Disse genrer kræver en del research, så man ikke dummer sig og skriver noget, der ikke holder vand. Sådan set er det meget lettere at skrive fantasy, som jeg også har gjort: Har man brug for en snotdum trampetrold eller en ternet kat, så opfinder man bare sådan en, og vupti - så er den der.

At skrive fiktion handler både om fantasi og fornemmelse for sprog. Fornemmelsen for sprog bruger jeg også, når jeg oversætter. Den vigtigste forudsætning for at producere en god oversættelse er at kunne skrive et godt og varieret dansk.

Priser: Førstepræmie i Dansk Missionsråds salmekonkurrence, 1987, førstepræmie i Lohses Forlags romankonkurrence, 1989, tredjepræmie i Kirkefondets salmekonkurrrence 2015, Karen Michaëlis-prisen 2016.

Jeg er gift og har to voksne børn.

 

Bibliografi.dk

Litteraturpriser.dk

 

 

Citater

 

Kærligheden, hjertegløden

stærkere var her end døden

N.F.S. Grundtvig